Frittata met quinoa
Op zoek naar een lekker zomers gerecht? Maak dan dit recept van frittata met quinoa! In dit gerecht kun je al je restjes die je nog in de koelkast hebben liggen kwijt. Zo hoef je nooit eten weg te gooien. Ik heb dit keer gekozen om er quinoa en verschillende soorten groente aan toe te voegen. Houd je niet van bloemkool dan kun je elke groente naar smaak toevoegen. Dit gerecht past binnen glutenvrij, energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd: 30 minuten, wachten 30-45 minuten
Ingrediënten:
- 150 gram quinoa
- 1 el olijfolie
- 5 eieren
- 200 ml kookroom light
- 200 gram broccoli
- 200 gram bloemkool
- 1 teen knoflook
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper
- nog wat verse peterselie
(Voor ongeveer 2-3 personen)
- Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.
- Vet de ovenschaal of quiche vorm in met de olie. Je kunt evt ook vloeibaar boter gebruiken met de groene dop.
- Bereid de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Snijd de bloemkool en de broccoli in roosjes en kook beetgaar in circa 10 minuten.
- Meng deze groente met de quinoa en doe deze in de ingevette quiche vorm.
- Snijd de knoflook fijn.
- Meng de eieren met de room, de knoflook, de geraspte kaas, de chilipoeder, de paprikapoeder en evt wat zout en peper voor extra smaak. Roer alles goed door elkaar
- Giet dit mengsel over de groenten in de quiche vorm.
- Halveer de cherrytomaatjes en leg deze verdeeld over de fritatta met de platte kant naar boven.
- Zet in de oven voor circa 30-45 minuten.
- Garneer eventuele nog met wat verse peterselie.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply