Homemade eiersalade

Homemade eiersalade

Op zoek naar lekker zelfgemaakt beleg? Maak dan deze homemade eiersalade! Dit is misschien wel het meest eenvoudige recept wat er bestaat. Veel kant en klare varianten uit de supermarkt bevatten vaak veel toegevoegde suiker en ook veel meer zout. Maak het dus zelf! Lekker voor de feestdagen zoals bijvoorbeeld met Pasen. Alles wat je te veel maakt kun je de dag erna zonder schuldgevoel nog op je boterhammetje of cracker doen. Dit recept is ook erg lekker om te gebruiken bij hapjes, bijvoorbeeld op een komkommertje in plaats van een toastje. Serveer het op een mooie schaal of houten plankje en het ziet er al super gezellig uit!
Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt en glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch dieet.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 3 gekookte eieren
  • 1 el magere kwark
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • (Verse) bieslook
  • Peper en (zout)

Voor 2 personen

  1. Kook de eieren voor circa 8 minuten.
  2. Laat ze vervolgens schrikken onder koud water en laat afkoelen.
  3. Als de eieren helemaal afgekoeld zijn kun je ze pellen en vervolgen fijnsnijden.
  4. Voeg de kwark en de mayonaise toe aan de eieren en roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg de kerriepoeder toe aan de eieresalade.
  6. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de eiersalade. Roer alles goed door elkaar.
  7. Maak op smaak met peper en (zout).

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter