Knolselderijshoarma

Op zoek naar een vegetarisch gerecht? Maak dan dit recept van knolselderijeshoarma. Ook dit is een recept uit de groentebox van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Deze vegetarische  knolselderijshoarma ziet er net zo uit als vlees maar omdat het gemaakt is van knolselderij eet je lekker veel groente bij je maaltijd. Kies wel altijd voor een volkoren pitabroodje omdat deze veel meer vezels bevatten. Hierdoor zit je al na 1 broodje vol, zeker met alle vezels uit de groente. Eet de groente die je over houdt dan ook nog los op erbij op. Normaal gesproken zou de shoarma (het vlees) de eiwitten in het gerecht bevatten maar bij dit gerecht komen de eiwitten uit de Griekse yoghurt. De Kruidenyoghurt in dit recept is dan ook super simpel en snel om te maken. Wat je overhoudt kun je altijd nog de volgende dag bij een BBQ gebruiken. Dit recept past binnen een energiebeperkt en vegetarisch dieet. Vervang je de Griekse yoghurt door lactosevrije yoghurt dan past dit recept ook binnen een lactosevrij dieet.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

 • 4 volkoren pitabroodjes
 • 1 knolselderij
 • ½ krop ijsbergsla
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 300 g Griekse yoghurt 0%
 • 5 el olijfolie extra vierge
 • 2 tenen knoflook
 • Verse platte peterselie
 • Peper en zout
 • 3 flinke tl shoramakruiden (van Verstegen, die in het glazen potje)

Voor 4 personen

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Schil en rasp de knolselderij met een grove of fijne rasp (maakt niet zo veel uit) in een ruime kom of schaal. Dit is even wat werk maar dan heb je het grootste werk al gedaan.
 3. Giet 4 el olijfolie over de knolselderij en bestrooi dit met 3 flinke tl shoarmakruiden. Roer alles goed door elkaar zodat de knolselderij door de kruiden wat bruiner wordt. Let goed op! Kies ook echt voor de shoarmakruiden van Verstegen, die in het glazen potje. Veel andere shoarmakruiden bevatten veel zout en toegevoegde suikers.
 4. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes en zet apart.
 5. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en zet ook apart.
 6. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de Griekse yoghurt. Breng op smaak met de fijngesneden peterselie en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar en zet apart.
 7. Snipper de rode ui.
 8. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin eerst voor circa 1 minuut de rode ui. Voeg vervolgens de knolselderij toe en bak dit op hoog vuur voor circa 5 minuten mee. Roer tussendoor goed zodat de knolselderij niet zwart wordt.
 9. Snijd de pitabroodjes open en doe ze vervolgens voor circa 2 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt ze ook even kort in de grill of tosti-ijzer doen.
 10. Wanneer de broodjes klaar zijn beleg je ze met de sla, de kruidenyoghurt, de knolselderijshoarme en de rode paprika.
 11. Houd je nog sla of paprika over? Eet deze dan nog lekker los op. Zo eet je in ieder geval voldoende groente!

Smakelijk eten!

Leave a reply