Ei-spinazie muffins

Met dit recept voor ei-spinazie muffins heb je het ideale gerecht voor een makkelijk hapje, tussendoortje, ontbijt of voorgerecht. Je kunt volop variëren met allerlei groenten of smaakmakers. Bijvoorbeeld ook lekker met gebakken zalm snippers door de muffin. Houd je niet van geitenkaas kun je ook feta light toevoegen. Deze muffins zijn heel gemakkelijk vooraf te bereiden. Onderstaand recept past volledig binnen een vegetarisch en koolhydraat arm dieet.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren, losgeklopt
  • 50 g verse geitenkaas, verkruimeld
  • 1 handje verse spinazie
  • 2 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Extra: bakpapier en muffin vormpjes.

 Voor 6 muffins 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 º
  2. Knip 12 vierkantjes uit een vel bakpapier van ongeveer 15 bij 15 cm.
  3. Verhit de olie in een wokpan en roerbak de spinazie met peper en zout. Laat afkoelen.
  4. Meng in een kom de eieren, knoflook en een snufje peper.
  5. Voeg de lente-ui, zongedroogde tomaat, afgekoelde spinazie en de geitenkaas toe.
  6. Doe 2 bakpapiertjes in elk muffinvormpje en vul de vormpjes tot ongeveer driekwart met het ei-spinaziemengsel.
  7. Plaats de muffins circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply