Homemade tonijnsalade

Op zoek naar lekker zelfgemaakt beleg? Maak dan deze homemade tonijnsalade! Dit is misschien wel het meest eenvoudige recept wat er bestaat. Veel kant en klare varianten uit de supermarkt bevatten vaak veel toegevoegde suiker en ook veel meer zout. Maak het dus zelf! Lekker voor de feestdagen zoals bijvoorbeeld met Pasen of een verjaardag. Alles wat je te veel maakt kun je de dag erna zonder schuldgevoel nog op je boterhammetje of cracker doen. Dit recept is ook erg lekker om te gebruiken bij hapjes, bijvoorbeeld op een komkommertje in plaats van een toastje. Serveer het op een mooie schaal of houten plankje en het ziet er al super gezellig uit!
Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt en glutenvrij dieet.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 3 zure augurkjes of van het merk Kesbeke
  • 1 el mayonaise
  • ½ el mosterd
  • 1 klein rode ui
  • Peper en (zout)
  • (Verse) peterselie

Voor 2 personen

  1. Laat het blikje tonijn goed uitlekken en doe vervolgens in een kommetje.
  2. Snijd de zure augurkjes in kleine stukjes en voeg toe aan de tonijn.
  3. Voeg de 1 el mayonaise en de ½ el mosterd toe aan de tonijn en meng alles goed door elkaar.
  4. Snipper de ½ rode ui heel fijn en voeg ook toe aan de tonijn.
  5. Breng de tonijnsalade op smaak met peper en evt. zout.
  6. Voeg voor de garnering naar smaak nog wat (verse) peterselie toe.

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter