Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoep

Op zoek naar een lekkere verse soep? Maak dan deze tomaten-paprikasoep met een eigen gemaakte pesto. Zeg nou zelf, een verse soep is toch gewoon veel lekkerder dan een kant en klare soep uit de supermarkt? Je kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast. De pesto is ook heel erg lekker door krieltjes, met tomaat en buffelmozzarella, door de pasta of bij als dressing door een salade. Dit gerecht voor tomaten-paprikasoep past binnen een energiebeperkt, vegetarisch en een lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten:

  • 350 g Roma tomaten, in kwarten
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 pot geroosterde paprika’s, uitgelekt en in grove stukken gesneden
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1,5 liter water
  • 3 tl gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper

Voor de pesto:

  • 75 ml olijfolie, extra vergine
  • 2 el pijnboompitjes, geroosterd
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 g verse basilicum
  • 1 teen knoflook, in grove stukken gesneden
  • 1 mespunt zout
  • (Versgemalen) peper

Voor 4 personen

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden. Doe de Roma tomaten in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, paprikapoeder en zout. Hussel alles goed door elkaar. Zet voor circa 50 minuten in de oven. Laat de tomaten heel even kort afkoelen zodat je het velletje eraf kunt halen. Krijg je het velletje van de tomaat er nog niet goed af, zet dan nog voor een aantal minuten terug in de oven.
  2. Verwarm in een soeppan 1 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook aan.
  3. Voeg vervolgens de geroosterde paprika en de tomaten toe en bak deze 1-2 minuten kort op hoog vuur mee.
  4. Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de rozemarijn toe en kook de soep 10 minuten tot alles gaar is.
  5. Maak ondertussen de pesto. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste gladheid.
  7. Maak op smaak met peper.
  8. Serveer in een kom soep met 1 el pesto.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter