Couscous salade met feta

Met dit recept voor een frisse couscous salade heb je snel en eenvoudig een lekkere lunch of maaltijd op tafel. De feta kun je eventueel ook vervangen door 90 gram verse geitenkaas of 120 gram kipfilet.

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 250 ml water
  • 2 groentebouillon blokje
  • lente ui
  • 100 gram cherrytomaten
  • 90 gram feta
  • munt, fijngehakt
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • 1 el limoensap

Voor 4 personen

Bereiding

  1. Doe de couscous in een grote kom. Laat 250 ml water koken in de waterkoker. Leg het blokje kippenbouillon op de couscous. Giet langzaam het water over de couscous en laat staan tot dat al het water is opgenomen en de couscous gaar is. Roer vervolgens de couscous met de bouillon goed los met een vork.
  2. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en snijd de cherrytomaten in kwarten. Meng zowel de lente ui als de tomaten door de couscous.
  3. Brokkel de feta over de couscous en voeg de fijngehakte munt toe. Indien je voor bijvoorbeeld kipfilet kiest in plaats van feta, bak dan de kip in een beetje olie in de pan gaar en voeg toe aan de couscous salade.
  4. Besprenkel de couscous salade met een beetje olijfolie en voeg naar smaak zout, peper en limoensap toe.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply