Salade met rosbief

Op zoek naar een lekker gerecht met rosbief? Maak dan dit recept van salade met rosbief! Rosbief is een vleessoort dat weinig zout (natrium) bevat. Zeer geschikt dus voor mensen die om gezondheidsredenen een natriumbeperking moeten aanhoudingen in de voeding! Ik heb in dit recept gekozen om te kiezen voor volkoren couscous maar je kunt ook kiezen voor quinoa.
Dit gerecht past binnen een lactosevrij en energiebeperkt dieet. Laat je de couscous of de quinoa weg dan past het binnen een koolhydraat arm dieet. Vervang de je couscous voor de quinoa en laat je de Kikkoman sojasaus weg dan past dit binnen een glutenvrij dieet.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g volkoren couscous of quinoa
  • 300 ml water 
  • 1 groentebouillonblok (natriumarm)
  • 250 g edamame bonen (diepvries, vers of uit blik)
  • 1 komkommer
  • 200 g radijsjes
  • 1 eetrijpe avocado 
  • 1 citroen
  • 3 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el sesamolie 
  • 400 g rosbief a la minute 
  • 1 el olijfolie 
  • (Verse) peper

Voor 4 personen

  1. Doe de couscous in een grote kom. Laat 300 ml water koken in de waterkoker. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Giet langzaam het water over de couscous en laat staan tot dat al het water is opgenomen en de couscous gaar is. Roer vervolgens alles goed los met een vork.
  2. Doe de Edamame bonen door de couscous. 
  3. Snijd de radijs, avocado en de komkommer in kwarten en voeg ook toe aan de couscous. Hussel alles goed door elkaar. 
  4. Pers het sap van de citroen uit en voeg samen met de sesamolie toe aan de couscous. 
  5. Hussel alles nogmaals goed door elkaar en maak eventueel op smaak met (verse) peper. 
  6. Bak tot slot de rosbief. Zorg hiervoor dat je 1 el olijfolie goed heet laat worden in de pan. Dit kun je controleren door je handpalm naar de pan te richten. Als deze warm voelt dan kun je de rosbief heel kort voor circa 10 seconde aan beide zijdes laten bakken zodat de binnenkant nog rosé is. Let op! raak de pan natuurlijk niet aan. Houd je liever van ‘well done’ dan kun je de rosbief wat langer aan beide kanten bakken in de koekenpan. 
  7. Serveer de couscoussalade samen met de rosbief op het bord.

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter