Muhammara

Op zoek naar een lekkere dip? Maak dan dit recept van muhammara. Deze dip komt uit het Midden-Oosten en is heerlijk als beleg op je volkoren boterham of -cracker. Maak een flinke batch dan kun je ook nog wat dip bewaren voor bij wat rauwkost zoals komkommer, bijvoorbeeld als tussendoortje of bij gelegenheden.  Het enige wat je voor de muhammara dip moet doen is alles grof snijden en dan bij elkaar voegen. Je keukenmachine doet het werk. Dit recept is een veel gezonder alternatief dan de kant-en-klare muhammara versie uit de winkel omdat deze alleen gemaakt is van pure ingrediënten. Hier is dus geen extra suiker of veel zout (dit doseer je zelf) aan toegevoegd. Dit recept past binnen een vegetarisch-, energiebeperkt- en koolhydraatarm dieet. Daarnaast is het ook geschikt in een lactosevrij en glutenvrij dieet.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 100 g walnoten
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sap van een limoen
  • 2 tl komijn
  • 1 handje verse munt
  • Zout

Voor 4 personen

  1. Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd vervolgens fijn.
  3. Snijd de knoflook en de uitgelekte rode paprika ook fijn.
  4. Doe de paprika, de walnoten, de knoflook, de rode peper, de olijfolie, het citroensap en de komijn in een keukenmachine en meng tot een dipsaus.
  5. Mix het geheel niet te lang door. Hierdoor behoudt de dip nog een beetje een structuur.
  6. Snijd de munt fijn en voeg toe aan de dip. Meng alles goed door elkaar.
  7. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe.

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter