Amandelcrackers

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor eigen gemaakte crackers? Maak dan dit recept van amandelcrackers. Met dit recept kun je door de kruiden zowel de hartige als de zoete kant op gaan. Kies je voor rozemarijn en tijm dan worden de crackers hartig. Kies je voor kaneel dan wordt de cracker meer zoet. Deze crackers zijn lekker voor bij het ontbijt of bij de lunch. Je kunt ze ook als tussendoortje gebruiken. Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt en glutenvrij dieet. Vervang je de kwark door lactosevrije kwark dan past dit gerecht ook binnen een lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 5 minuten, 20 minuten wachten

Ingrediënten:

  • 200 gr amandelen
  • 1 eiwit
  • 40 gr volle kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zeezout
  • optioneel hartige crackers: fijngehakte verse rozemarijn of tijm
  • optioneel zoete crackers: stukjes pure chocolade of een snuf kaneel
  •  

Voor circa 5 crackers 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de ovenplaat met een vel bakpapier.
  2. Hak de amandelen in je keukenmachine tot een korrelig meel. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten.
  3. Roer de overige ingrediënten erdoor en stort het deeg op de bakplaat.
  4. Vorm met de hand of een lepel een langwerpige vorm van ongeveer een centimeter dik. Druk het deeg goed aan en schuif de plaat 20 minuten in het midden van de oven.
  5. Haal de crackers (als is het nu meer één grote cracker) en snijd de plak met een groot mes in repen. Laat de amandel crackers even afkoelen.

Tip: Bewaar de crackers in een luchtdichte zak of trommel, dan zijn ze zeker 1 week houdbaar.

Smakelijk eten!

Leave a reply