Bananenbrood  

Bananenbrood    

Met dit recept voor bananenbrood heb je en leuk alternatief voor een vezelrijk ontbijt of tussendoortje. Ook leuk om te serveren bij een lekkere kop koffie of thee voor je visite of handig om mee te nemen naar je werk of school. Dit bananenbrood past prima binnen een FODMAP arm dieet.

Bereidingstijd 15 minuten, 45 minuten wachten

Ingrediënten

  • 3 gele bananen
  • 3 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie of kokosolie + een klein beetje om in te vetten
  • 125 ml lactosevrije of plantaardige melk
  • 200 g havermout
  • 50 g haverzemelen
  • 40 g suiker of rijststroop
  • 1 el kaneel
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder of baksoda
  • geraspte schil van 1 citroen
  • pecanoten of andere noten voor de garnering

Voor 1 brood, 10 porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik goed in met de zonnebloemolie of kokosolie.
  2. Prak de bananen goed fijn met een vork of pureestamper en roer de eieren, zonnebloemolie en melk erdoorheen.
  3. Maal de havermout en de haverzemelen eventueel fijn in een blender of keukenmachine. Roer de havermout, haverzemelen, suiker, kaneel, zout, bakpoeder en citroenrasp goed door elkaar en meng deze vervolgens met het banenmengsel.
  4. Giet het beslag in een cakevorm en druk voorzichtig de pecanoten er bovenop. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar, tot deze een mooie bruine kleur heeft. De cake is gaar als je met een satéprikker er in prikt en hier geen cake meer aan blijft plakken.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter