Rijstnoedels met biefreepjes

Op zoek naar een lekker Aziatisch recept? Maak dan dit recept van rijstnoedels met biefreepjes! Je hebt niet veel tijd nodig om heerlijke doordeweekse gerechten op tafel te zetten. Deze rijstnoedels met biefreepjes staan binnen 15 minuten op tafel. Ik heb gekozen voor volkoren rijstnoodles i.p.v. gewone witte noodles omdat deze meer vezels bevatten. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel waar je sneller vol zit. Eet je liever geen vlees? Dan kun je ook een gebakken ei in stukken toevoegen. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en een lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 250 g biefstuk in dunne reepjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 ml Kikkoman sojasaus
  • 400 g volkoren rijstnoedels
  • 400 g champignons
  • 6 bosuien het witte en groene deel apart fijngesneden
  • 150 g taugé
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 2 tl sesamzaadjes
  • verse peterselie
  • sambal oelek, naar smaak

Extra nodig: aluminiumfolie

Voor 2 personen

  1. Zet een pan water op het vuur en laat het op hoog vuur even staan zodat het water kookt.
  2. Snijd ondertussen de bief reepjes in stukken. Snijd dit met de draad van het vlees mee zodat je het vlees niet kapot maakt. Dan is het snijden ervan ook een stuk makkelijker!
  3. Verhit een wok op hoog vuur en schenk er 2 el zonnebloemolie in. Voeg de biefreepjes samen met de helft van de sojasaus toe en schep om. Roerbak de biefreepjes voor circa 3 minuten tot ze licht geschroeid zijn. Schep het vervolgens meteen op wat aluminiumfolie en vouw dit dicht zodat het vlees nog wat kan nagaren. In de folie blijft het ook lekker warm.
  4. Zet de pan water van het vuur en voeg dan de noedels toe. Laat dit voor circa 2 minuten in het warme water gaar worden. Roer los met een vork.
  5. Bak ondertussen de gesneden champignons, de taugé (houdt wat achter voor de garnering), de gesneden lente-ui (houdt wat achter voor de garnering) en de rest van de sojasaus voor circa 2 minuten in dezelfde wokpan als waar het vlees ook in gebakken is.
  6. Voeg vervolgens de uitgelekte noedels samen met de overige el zonnebloemolie, de sesamolie en de vissaus toe en laat alles voor circa 1 minuut mee verwarmen.
  7. Serveer de noedels in een diep bord. Schep de biefreepjes erop.
  8. Garneer het gerecht met wat sesamzaadjes en wat achtergehouden lente-uit en verse peterselie of koriander.
  9. Voeg naar smaak eventueel nog wat sambal toe.

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter