Turkse snijbonen met rijst en tartaar

Op zoek naar een recept met snijbonen? Maak dan dit recept van Turkse snijbonen met rijst en tartaar. Snijbonen zijn een groente die vroeger veel gegeten werden in stamppotten. Maar je kunt er ook een oosterse twist gaan geven. Het gebruik van de smaakmakers en kruiden geven dit gerecht een pittige en volle smaak. Geen ellenlange lijst met ingrediënten dus erg toepasbaar voor een doordeweekse maaltijd.
Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en lactosevrij en glutenvrij dieet.

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 zilvervliesrijst
  • 600 g snijbonen
  • 2 tomaten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 tl peper
  • snufje chilipoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl zoetstof
  • 3 olijfolie
  • Peper en zout

Voor 4 personen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kleine tip: doe de rijst in een pan water en zorg ervoor dat de rijst net onder water staat. Laat dit koken. Als het water kook zet je het vuur uit. Laat de rijst met de deksel op de pan gaar stomen. Hierdoor zal de rijst nooit te gaar worden of aankoeken in de pan.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes/ schuin af. Breng een pan water aan de kook en voeg de snijbonen toe. Kook voor circa 10 minuten.
  3. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  4. Snipper de ui en verhit 2 el olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui.
  5. Voeg, als de ui glazig ziet, de tomaat, tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en peper toe en bak even mee tot de zurige geur van de tomatenpuree verdwenen is.
  6. Giet de snijbonen af en verdeel over het tomatenmengsel en doe er de zoetstof bij. Roer alles goed door elkaar.
  7. Proef het geheel en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
  8. Bak ondertussen de tartaarburgers in de overige el olijfolie.
  9. Serveer de rijst op een bord samen met de Turkse snijbonen en de tartaarburger.

Smakelijk eten!

Leave a reply