Bananenbrood met cacao
Op zoek naar een lekker recept van bananenbrood? Maak dan dit recept van bananenbrood met cacao. In dit recept zit geen suiker verwerkt. De zoete smaak komt puur van de rijpe bananen. Je kunt voor wat extra variatie ook altijd nog wat bosbessen, walnoten, fijngesneden dadels of stukjes ander fruit naar keuze toevoegen. Laat het dan wel altijd even goed uitlekken. Geschikt als lekker tussendoortje! Je kunt het bananbrood het beste bewaren in aluminiumfolie buiten de koelkast voor maximaal 1 week. Anders kun je het ook altijd nog invriezen. Dit recept past binnen een energiebeperkt dieet, glutenvrij dieet, vegetarisch en lactosevrij dieet.
Bereidingstijd: 15 minuten, 45 minuten wachten.
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 250 g amandelmeel
- ½ zakje bakpoeder
- 1 el cacao poeder
- Optioneel: 1 schepje proteïnepoeder vanille (zonder suikers)
- Snufje zout
- 75 g walnoten
- 1 el olie
Benodigdheden: cakeblik van 25 cm en eventueel nog wat bakpapier
(Voor ongeveer 12 plakjes)
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onder warmte). Prak de bananen met en vork fijn en voeg toe aan een beslag kom.
- Voeg een voor een de eieren toe en klop ze met een (elektrische) garde door het beslag.
- Meng het havermeel, de bakpoeder, keneel, snufje zout en eventueel de schep met eiwitpoeder goed door elkaar.
- Spatel het vervolgens door het beslag.
- Voeg de bosbessen toe aan he beslag.
- Vet het cakeblik in met olie. Leg er voor de zekerheid nog een bakpapiertje in zodat de cake er straks makkelijk uit komt.
- Bak het bananenbrood in circa 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar wanneer je een prikker in het midden van de cake steekt en deze er schoon en droog weer uit komt.
- Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een rooster.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply