Snackballetjes
Ben je op zoek naar een lekker en gezond hapje wat er ook nog eens leuk uit ziet? Maak dan deze snack balletjes. De binnenkant is een eiwitrijk bommetje omdat het voor het grootste gedeelte bestaat uit 100% pindakaas. Er is helemaal geen suiker toegevoegd. De zoete smaak komt van de verse dadels. Naast dat het veel eiwitten bevat is het ook nog eens vezelrijk. Je kunt de balletjes helemaal naar eigen wens versieren met je eigen topping. Dit recept valt binnen een energiebeperkt, lactosevrij, vegetarisch en zoutarm dieet. Moeten de balletjes glutenvrij zijn? Dan kun je de spelt vervangen door bijvoorbeeld gepofte quinoa of glutenvrije havermout.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Ingrediënten:
- 3 flinke eetlepels 100% pindakaas
- 3 flinke eetlepels gepofte spelt
- ½ bakje verse dadels zonder pit
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1 el kaneel
Voor de topping:
- 15 g kokosrasp
- 50 g ongezouten walnoten, fijngehakt
- 50 g pure cacao nibs
(Voor ongeveer 12 balletjes)
- Hak de dadels heel erg fijn tot het een soort pasta bol wordt. Ik doe het zelf altijd in een hakmolentje waar je een staafmixer op kunt zetten. Hak het fijn tot het 1 grote plakkerige bol wordt.
- Hak de gepofte spelt fijn tot kleinere stukjes.
- Laat de kokosolie op laag vuur kort vloeibaar worden.
- Meng de pindakaas, dadels, de kokosolie en de gepofte spelt met elkaar en meng alles goed door elkaar.
- Breng dit mengsel op smaak met kaneel.
- Doe de kokosrasp, de fijngehakte walnoten en de pure cacao nibs ieder afzonderlijk van elkaar in een apart bakje.
- Draai van het pindakaas dadel mengsel kleine balletjes.
- Rol het vervolgens in de garnering (kokos rasp, walnoten kruim of pure cacao nibs) tot deze helemaal bedekt zijn.
- Laat voor circa 1 uur in de koelkast uitharden.
- Serveer het op een mooie borrelplank.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply