Viscurry

Viscurry

Op zoek naar een lekkere viscurry? Maak dan dit recept van viscurry met kokosmelk en kabeljauw. Dit gerecht is niet al te pittig en zit boordenvol kruiden en specerijen waardoor het alleen heerlijk smaakt maar ook al heerlijk ruikt als je de pannen op het vuur hebt. Houd je niet van vis? Dan kun je ook heel eenvoudig de vis en visbouillon vervangen door kip met kippenbouillon of beef met rundvlees bouillon. Ben je vegetariër? Dan kun je bijvoorbeeld kikkererwten met een gekookt eitje toevoegen. Gebruik dan ook groentebouillon. Deze viscurry past binnen een energiebeperkt dieet. Vervang je de zilvervliesrijst door bloemkoolrijst dan past dit gerecht binnen een koolhydraatarm dieet.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2-3 groene pepers, fijngesneden
  • 1 el verse gember, geschild en fijngesneden
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 2-3 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 kruidnagels
  • 6 kardemompeulen, gekneusd met de platte kant van het mes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml visbouillon van 1 bouillontablet
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen
  • 400 g doperwten (diepvries)
  • 3x 150 g kabeljauwfilet
  • sap van 1 limoen
  • evt. zout
  • verse peterselie, fijngesneden

Voor 1 persoon

  1. Wrijf de knoflook, groene pepers, verse gember en kurkuma samen fijn in een vijzel tot een grove pasta of maal fijn in de keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui voor circa 3-4 minuten zonder te laten kleuren.
  3. Voeg de peperpasta toe en schep circa 3-4 minuten om tot de aroma’s vrijkomen.
  4. Voeg de specerijen (korianderpoeder, komijn, kruidnagel, kardemompeulen, kerriepoeder) toe en roer nog 2 minuten mee.
  5. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes inkoken.
  6. Kook vervolgens de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  7. Kook de sperziebonen voor circa 10-15 minuten in kokend water. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en laat kort meekoken. Giet de groente af onder koud water en zet apart.
  8. Voeg de vis toe aan de currybouillon en pocheer in 4-5 minuten net gaar. Neem de vis van het vuur en voeg limoensap en evt. zout naar smaak toe.
  9. Serveer 75 gram rijst op een bord. Leg hier bovenop 200 gram van de groente. Giet een juslepel met currysaus over het gerecht. Serveer met 150 gram kabeljauw. Garneer met wat verse peterselie.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter