Zalm uit de oven met groentefrietjes

Op zoek naar een gezond recept wat niet veel werk is om te maken? Maak dan dit kleurrijke en gezonde gerecht van zalm uit de oven met groentefrietjes. Dit gerecht is perfect om een dag te balansen na een zwaar weekend, de feestdagen of als je bewust op je voeding aan het letten bent. Dit gerecht bestaat voornamelijk uit groenten en een stukje vis. Hierdoor past dit gerecht binnen een koolhydraatarm en energiebeperkt dieet. De wortelpeterselie kun je ook vervangen door pastinaak, koolraap of knolselderij voor meer variatie. De zal kun je ook heel eenvoudig vervangen door een kabeljauwfilet. Liever een stukje vlees? Kies dan bijvoorbeeld voor een mager stukje vlees zoals bijvoorbeeld kipfilet of een varkenshaasje. Let wel op, dan zal het denk ik wel iets langer in de oven moeten.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g wortelpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • paprikapoeder
  • 1/2 el rozemarijn
  • 2 zalmmootjes incl. huid (125 g per stuk)
  • 100 gram cherrytomaatjes, door de helft
  • ½ citroen sap plus in kwarten
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesneden
  • zout en peper

Voor 2 personen 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de wortelpeterselie en snijd vervolgens in de lengte in kwarten zodat je lange stukken krijgt. Zorg dat je de topjes aan beide kanten hebt verwijderd.
  2. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  3. Verdeel hier de wortelpeterselie op. Zorg dat ze goed verspreid liggen.
  4. Besprenkel met 2 el olijfolie.
  5. Strooi vervolgens de gedroogde kruiden, zout en peper over de wortelpeterselie en grill voor circa 30 minuten in de oven tot het gaar (zacht) is.
  6. Leg de zalm in een ovenschaal. Besprenkel met de overige 2 el olijfolie.
  7. Strooi de gesnipperde rode ui en gehalveerde cherrytomaatjes over en rondom de zalm.
  8. Besprenkel de zalm met de uitgeknepen sap van een ½ citroen. Snijd vervolgens deze halve citroen in kwarten en leg deze verdeeld in de ovenschaal bij de zalm.
  9. Bestrooi tot slot de verse peterselie over de zalm en maak op smaak met peper en zout.
  10. Schuif de zalm de laatste 15 minuten bij de wortelpeterselie in de oven tot deze ook gaar is.
  11. Serveer de zalm samen met de wortelpeterselie (groentefrietjes) op een bord en klaar is kees!

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter