Homemade groentespread

Op zoek naar een gezonde vervanger voor sandwichspread? Maak dan dit recept van homemade groentespread gewoon zelf.  Veel soortgelijke potjes uit de winkels bevatten helaas toegevoegde suikers. Het is gewoon heel simpel om zelf te maken! Dan heb je binnen een paar minuten een gezonde spread voor op je boterham of cracker. Een hele leuke variatie voor als je minder vlees wilt eten. Dit recept past binnen een energiebeperkt dieet en vegetarisch en koolhydraatarm dieet.  Heb je een lactose-intolerantie? Dan kun je de Griekse yoghurt heel eenvoudig vervangen door een lactosevrije variant of sojayoghurt ongezoet.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 0,5 rode paprika
  • 1 lente uitjes
  • 1 wortel
  • 1 zure augurk
  • 1 el Griekse yoghurt 0%
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • Peper en zout

(Voor ongeveer 1 potje/bakje) 

  1. Was de paprika en schil de wortel. Snijd de uiteindes van de wortel en vervolgens in grove stukken.
  2. Doe dit ook met de lente ui en de augurk.
  3. Doe de paprika, de wortel, de lente ui en de augurk in je keukenmachine en maal het fijn. Let op dat het niet te fijn wordt, je wilt nog een bite in hebben. Dus maal het niet tot een puree.
  4. Doe de groentes in een zeef en druk de inhoud goed aan zodat het vocht goed weg kan lekken. Dep het eventueel droog met keukenpapier.
  5. Meng de mayo, Griekse yoghurt en de mosterd in een bakje waar ook alle fijngemalen groente in past. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de groente door de saus.

Tip: despread is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Smakelijk eten!

Leave a reply