Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Zin in een lekkere bloemkoolsoep? Bloemkool is een veelzijdige groente. Je kunt met deze groente heel veel kanten op, namelijk gebruiken als vervanging voor rijst, er een puree mee maken, gebruiken als pizzabodem of zoals in onderstaand recept er een heerlijke soep van maken! Om deze reden is bloemkool een van mijn favoriete groente.

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 aardappel, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 500 ml groenten bouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el roomkaas light
  • paar flinke snuffen zout
  • paar flinken snuffen peper
  • currypoeder, voor de garnering
  • (gerookt) paprikapoeder, voor de garnering
  • verse tijm, voor de garnering
  • zonnebloempitten, voor de garnering
  • 2 el olijfolie

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de uien voor ciraca 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe de aardappel en bloemkool erbij en bak nog een minuutje.
  3. Schenk de bouillon en het laurierblaadje erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat voor circa 10 tot 15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. (Vind je de soep nog te dun? Zet hem dan weer even op het vuur en laat iets indikken.)
  4. Mix met een staafmixer de soep tot alles tot de gewenste dikte heeft. Voeg de roomkaas light toe en mix alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Voeg evt wat peper en zout toe. Verdeel de soep over 3-4 kommen.
  6. Garneer met de currypoeder, paprikapoeder, tijm, zonnebloempitten en el olijfolie.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter