Broccolisoep

Broccolisoep  

Met dit recept voor broccolisoep heb je heel eenvoudig en snel met weinig ingrediënten een lekkere soep. Een leuk alternatief om je hoeveelheid groenten op een dag voldoende binnen te krijgen. Voor variatie kun je deze soep ook maken met allerlei andere groenten zoals courgette, venkel, bloemkool of spinazie. Voeg voor een koolhydraat arme lunch 100 gram gerookte zalmsnippers toe.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 2 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 groentebouillontabletjes
  • 1,5 liter water
  • 2 el boursin cuisine light
  • peper
  • basilicum of andere verse kruiden om mee te garneren.

Voor 4 personen

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes.
  2. Snipper vervolgens de ui en knoflook fijn. Bak in een pan de ui en knoflook even kort aan. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en bak deze 1-2 minuten kort mee.
  3. Voeg vervolgens het water met de bouillontabletjes toe aan de groenten en kook de soep in ongeveer 15 minuten tot de broccoli gaar is.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste gladheid. Voeg de eetlepels boursin cuisine light toe aan de iets afgekoelde soep.
  5. Maak de soep op smaak met peper. Garneer voor het opdienen evt. met een blaadje verse kruiden zoals bijvoorbeeld verse basilicum of peterselie.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter