Courgettesoep

Op zoek naar een lekker warm gerecht tijdens deze koude dag? Want het is geen 1 april grap, er ligt echt sneeuw. Maak dan dit recept van courgettesoep. Een heel simpel gerecht wat altijd lekker is. Maak een ruime portie zodat je de overige soep lekker kunt invriezen. Zo heb je altijd een lekkere soep voor bij de lunch, tussendoor of bij het diner achter de hand. Dit is eigenlijk een basisrecept om zo van alle groentesoorten een soep te maken. Je kunt de courgette dus heel eenvoudig vervangen door broccoli, venkel, spinazie of eventueel alle groentes samen toevoegen in 1 soep kan ook!
Zit je in een koolhydraatarm dieet en wil je deze soep als maaltijd eten? Voeg dan 100-120 gram garnalen, gerookte zalm of kip toe om het een volwaardige maaltijd met voldoende eiwitten te laten zijn. 
Dit recept past binnen een energiebeperkt, koolhydraatarm, vegetarisch dieet. Moet je lactosevrij eten? Kies dan i.p.v. Boursin cuisine light voor lactosevrije room bv van Alpro of van Minus-L.

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 groentebouillon maggi met minder zout
  • 1,5 liter water
  • 2 el Boursin cuisine light
  • Verse peper
  • 4 el geraspte 30+ kaas
  • Evt verse basilicum of peterselie

Extra: 1 velletje bakpapier

Voor 4 personen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de courgette goed en snijd vervolgens in blokjes. Je kunt de schil er gerust aan laten zitten!
  • Snipper vervolgens de ui en knoflook fijn. Verhit een soeppan met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook voor circa 1-2 minuten.
  • Voeg vervolgens de courget toe en bak deze voor circa 2 minuten kort mee.
  • Doe het water samen met de bouillonblokjes bij de groente en breng het aan de kook. Laat het voor circa 10 minuten koken tot de courgette gaar is.
  • Doe ondertussen een velletje bakpapier op een bakplaat en leg hier 4 hoopjes van de geraspte kaas op. Let op, leg ze voldoende uit elkaar omdat ze nog gaan uitlopen in de oven. Laat dit voor circa 10 minuten in de oven uitlopen en hard worden.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste gladheid.
  • Breng de soep op smaak met 2 el Boursin cuisine light als deze iets is afgekoeld.
  • Maak eventueel nog op smaak met vers gemalen peper.

Smakelijk eten!

Leave a reply