Gevulde portobello ‘s

Op zoek naar een lekker recept? Maak dan dit recept van gevulde Portobello ‘ s. Portobello ’s zijn als het waren grote champignons. Hierdoor ideaal om er een lekkere vulling in te maken. Een gemakkelijk gerecht wat weinig handelingen nodig heeft om te maken en wat er ook heel erg gezellig uit ziet op tafel. Het is een ideaal voor- of tussengerecht met veel smaak voor de feestdagen. Je kunt het ook als hapje maken bij een borrelavond. 
Dit recept past binnen een koolhydraatarm, vegetarisch, glutenvrij en energiebeperkt dieet.

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 portobello ‘s
  • 1 bol mozzarella
  • 8 cherrytomaatjes
  • Pijnboompitjes
  • Balsamicoazijn
  • Verse basilicumblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • Vers gemalen peper

Voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de portobellos in een ovenschaal
  3. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over de portobello ‘s
  4. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Verdeel deze ook over de portobello ‘s
  5. Besprenkel de portobello ’s met wat olijfolie.
  6. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  7. Verwarm de portobello ’s voor circa 10 minuten in de oven tot de mozzarella helemaal gesmolten is.
  8. Garneer met wat verse blaadjes basilicum en pijnboompitjes.
  9. Serveer de portobello ‘s op een bord en besprenkel met wat balsamicoazijn.

Smakelijk eten!

Leave a reply