Kip-kaki cocktail met kerrie-mayo

Op zoek naar een lekker recept voor de kerst? Maak dan dit recept van kip-kaki cocktail met kerrie-mayo. Dit recept kun je bijna wel een klassieker noemen tijdens de kerst. Het is er eentje die iedereen altijd lekker vindt. Ben je vegetarisch? Dan kun je de kip ook vervangen door ei of door vegetarische kipstukjes. Een lekker en fris en mager tussengerecht wat ook nog eens heel snel en simpel is om te maken. Altijd goed dus! Dit gerecht pas binnen een energiebeperkt dieet. Moet je op de koolhydraten letten kun je ook kiezen voor een mandarijn i.p.v. een kaki. Hier zitten minder koolhydraten in. 

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

 • 1 kaki
 • 2 avocado’s
 • 200 g gerookte kipfilet
 • 30 g walnoten
 • 2 el mayonaise
 • 2 el crème fraiche light
 • 1 el kerriepoeder
 • Vers gemalen peper
 • ½ komkommer

Voor 4 personen

 1. Snijd de kaki (gewassen maar wel met schil), de avocado en gerookte kip in kleine blokjes.
 2. Doe de avocado- en de kippen blokjes in 1 schaaltje en meng alles voorzichtig door elkaar.
 3. Houd de kaki blokjes apart.
 4. Maak vervolgens de kerrie-mayonaise. Meng de crème fraiche met de mayonaise en breng op smaak met de kerriepoeder. Proef zelf even of de dressing voldoende smaak heeft voor jou. Voeg eventueel nog wat vers gemalen peper toe.
 5. Roer de dressing voorzichtig door de kip de avocado. Zorg er voor dat je de avocado niet plat drukt en dat het nog mooie blokjes blijven.
 6. Doe het kip en avocado mengsel in een kookring en druk het voorzichtig aan zodat de helft van de ring goed bedekt is.
 7. Doe vervolgens de achtergehouden kaki blokjes ook in de kookring en vul tot de bovenkant. Druk ook weer voorzichtig aan zodat alles goed aan elkaar plakt.
 8. Haal de ring voorzichtig van het torentje af. Garneer het torentje met wat fijngehakte walnoten en evt nog wat vers gemalen peper.
 9. Doe aan de rechter kant 1 dot kerrie-mayo en strijk deze met de achterkant van de lepel uit tot een mooie streep.
 10. Garneer tot slot het torentje met wat komkommer. Dit kun je op een leuke manier doen door met een kaasschaaf of dunschiller een lange sliert in de lengte van de komkommer te snijden en deze vervolgens mooi op te rollen.

PS: Heb je geen kookring? Dan kun je het ook mooi doorzichtig glaasje serveren.

Smakelijk eten!

Leave a reply