Knolselderijsoep

Op zoek naar een lekker recept? Maak dan dit recept van knolselderijsoep. Knolselderij is een hele lekkere groente waar je heel veel kanten mee op kunt. Je kunt er zoals in dit recept soep van maken, maar ook als aardappel vervanger gebruiken voor een stamppot of frietjes. Met dit recept heb je voor een etentje of de feestdagen een feestelijk en gezond recept op tafel staan waar hele gezin in mee kan eten. Eet je vegetarisch? Dan kun je de ossenworst ook vervangen door bv wat chilipoeder om de soep wat meer pit te geven. 
Dit recept past binnen een koolhydraatarm en energiebeperkt dieet.

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2-3 el gedroogde tijm
  • 200 ml kookroom light
  • 750 ml tot 1000 ml kippenbouillon
  • 4 plakjes ossenworst
  • 1 handje verse salie
  • 1 appel
  • Verse peper

Voor 4 personen

  1. Snijd de ui en prei fijn. Let op, was de fijngesneden prei even goed zodat al het zand verwijderd is.
  2. Verhit in een soeppan 2 el van de olijfolie. Bak hierin de ui en prei al omscheppend in circa 3-4 minuten glazig.
  3. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijf ook de knoflook fijn.
  4. Voeg de knolselderij en knoflook samen met de laurierblaadjes en de tijm toe aan de ui en de prei. Bak voor circa 1-2 minuten even kort mee.
  5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat de soep met de deksel schuin op de pan voor circa 15-20 minuten trekken tot de knolselderij gaar is. Laat wat afkoelen.
  6. Voeg de kookroom toe aan de soep.
  7. Snijd de ossenworst in stukjes en bak zonder olie even kort aan in een koekenpan. Voeg de salieblaadjes toe en laat voor circa 1 minuten even kort meebakken tot dat de blaadjes een beetje krokant worden.
  8. Snijd de appel in kleine blokjes.
  9. Schep de soep in een soepkom. Garneer met wat blokjes ossenworst, blokjes appel en blaadjes salie. Giet er wat olie van het bakken (van de ossenworst) uit de pan over.
  10. Breng eventueel nog op smaak met wat vers gemalen peper.

Smakelijk eten!

Leave a reply