Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Zin in een lekkere pompoensoep? Hoewel pompoenen het hele jaar te verkrijgen zijn, worden pompoenen in Nederland het meest in de winter gegeten. Dit komt vooral door de tradities rondom Halloween. Morgen is het Halloween. Daarom speciaal een recept met pompoen!
Pompoen is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt voor een sterk immuunsysteem en verkleint de kans op welvaartziekten. Foliumzuur (B11) is een belangrijke speler in het vitamine B-complex en zorgt voor een gezond zenuwstelsel en een sterk immuunsysteem. Ook speelt het een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen en het DNA.
Daarnaast kun je met pompoen alle kanten op, je kunt er frietjes van maken, puree, soep of verwerken in een salade of curry etc.

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 1 rode peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 ml groentebouillon van tablet
  • peper

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 centimeter.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Verhit de olie in een ruimt pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en de kerriepoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
  4. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Als de soep te dik is, voeg dan nog wat extra water toe.
  6. Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom een beetje peper naar smaak.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter