Pittige wortelsoep

Op zoek naar een lekker recept voor wortelsoep? Maak dan dit gerecht van pittige wortelsoep. De groente en het recept komen van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Deze soep is heerlijk als lunch met 1-2 sneeën koolhydraatarm- of volkorenbrood. Maar kan ook als lekker voorafje gegeten worden. Maak een lekkere grote pan voor meer dagen. Wat niet op gaat kun je altijd invriezen. De zoete smaak komt van de wortelen, er is dus helemaal geen suiker of zoetstof toegevoegd. Een makkelijke manier om meer groente te eten.
Dit gerecht past binnen een energiebeperkt, vegetarisch- en lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo wortels, geschild en in blokjes
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 grote tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • 350 ml water
  • 5 el 100% pindakaas
  • 1 tl sambal oelek
  • Kokosmelk light
  • 1 bosje (30 g) verse peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Snufje peper

Voor 4 personen

  1. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook voor circa 5 minuten.
  2. Voeg de blokjes wortel toe en bak nog eens voor circa 1-2 minuten mee.
  3. Schend de bouillon en het water erbij en breng langzaam aan de kook. Voeg eventueel naar smaak nog een snufje peper toe.
  4. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de soep voor circa 20 minuten rustig koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. Voeg de 100% pindakaas en de sambal toe en mix nog een keer alles goed door elkaar.
  7. Verwarm de soep nog even kort door.
  8. Schenk de soep in soepkommen en breng de soep op smaak met wat kokosmelk.
  9. Garneer met wat fijngesneden verse peterselie.

Smakelijk eten!

Leave a reply